Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 - 40 g cukru
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 250 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 250 g wódki, czystej
- 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 butelkę
- Kalorie
- 5719.4 kJ / 1367 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 84.1 g
- Tłuszcz
- 74.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 183.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Likier makowy
1 godz. 20 min
Likier chałwowy
15min
Likier miętowy
15min
Likier pomarańczowy z białą czekoladą
20min
Likier piernikowy
10min
Mleczny likier z whisky
20min
Likier kawowo-orzechowy
10min
Likier z kukułek
15min
Likier czekoladowy
10min
Likier kokosowy
20min
Likier krówkowy
10min
Likier kawowo-kajmakowy
10min