Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g wody
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 200 g mąki pszennej
- 4 jajka
- olej rzepakowy, do posmarowania papieru i głębokiego smażenia
- 150 g cukru
- 40 g białego rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 904.4 kJ / 216 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karpatka
5h
Ciasto ptysiowe
2 godz.
Makaron jajeczny
1h
Pączki
1h 20 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Churros z sosem czekoladowym
45 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Faworki - róże
1h 10min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5h 30 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min