Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 EL Olivenöl
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Hähnchen (1200 g), Schenkel und Brust, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- 150 g Wasser
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 4 Safranfäden
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Kurkuma
- ¼ TL Zimt
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ Salzzitrone, in dünnen Scheiben (opcjonalnie)
- 100 g Oliven, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2376 kJ / 568 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geflügel-Zitronen-Suppe
25min
Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo
1h
Brunnenkressesalat mit Hüftsteak-Tagliata
50 min
Spinat-Kokos-Eintopf
45 min
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2 Std. 15 Min
Ingwerhühnchen mit Bohnen
50 min
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30 min
Boeuf Bourguignon
1h 30 min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25min
Hackbällchen mit Zitronensauce
45 min
Lammeintopf mit Paprika
50 min
Asiatische Gemüse-Hühner-Suppe
2h