Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 EL Olivenöl
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Hähnchen (1200 g), Schenkel und Brust, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- 150 g Wasser
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 4 Safranfäden
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Kurkuma
- ¼ TL Zimt
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ Salzzitrone, in dünnen Scheiben (opcjonalnie)
- 100 g Oliven, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2376 kJ / 568 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangold in Cidre mit Pute
1 Std.
Pute mit Mangold und Pilzen
45 Min
Kreolischer Fisch
35 Min
Asturische Fischsuppe
35 Min
Schwarzaugen-Bohnen-Ragout mit kleinen Tintenfischen
5h 15min
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Pikanter Käsekuchen
4h 20min
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2 godz. 15 min
Hackbällchen mit Zitronensauce
45 Min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25 min
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30 Min
Seezunge mit Blumenkohlpüree und Kapernsauce - Kapari Soslu Dil Balığı ve Karnabahar Püresi
40min