Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Mandarinensaft, frisch gepresst
- 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 30 g Vanillelikör (z. B. Licor 43)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1725 kJ / 412 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Kiba-Gelee
25 min
Johannisbeergelee
25 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Apfelgelee
5 godz. 30 min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35 min
Bellini-Konfitüre
40 min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 min
Birnenkonfitüre
20 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Zwetschgenmus
1h