Mandarinen-Gelee
TM6 TM5

Mandarinen-Gelee

4.7 (130 ocen)

Składniki

  • 750 g Mandarinensaft, frisch gepresst
  • 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 500 g Gelierzucker 2:1
  • 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
  • 30 g Vanillelikör (z. B. Licor 43)

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
1725 kJ / 412 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
96 g
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy