Urządzenia i Akcesoria
Apples with Cider Sabayon Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
Steamed Apples
-
dessert apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), peeled and cored4
-
lemon juice2 - 3 Tbsp
-
water500 g
Cider Sabayon Sauce
-
sugar50 g
-
egg1
-
egg yolks3
-
dry cider160 g
-
1 tsp ground cinnamon, for sprinklingcinnamon sugar for sprinkling2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
969 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1 godz. 20 min
Pea Gazpacho
4 godz. 15 min
Crab Cakes
1 godz. 35 min
Panna Cotta
6 godz. 15 min
Baked Peaches with Meringue Topping
40 min
Mustard Dill Sauce
2 godz. 15 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 godz. 40 min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8 godz. 30 min
Chicken Involtini with Apples, Sweet Potatoes and Curry Sauce
1 godz. 25 min
Lemon Chermoula Marinade
15 min
Pears in Spiced Red Wine
3 godz. 20 min