Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g beef fillet, trimmed
- fresh flat-leaf parsley, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 20 g salted butter
- 4 pieces streaky bacon (rindless), cut into pieces (3 cm)
- 8 pickling onions
- 200 g button mushrooms, cut into halves
- 2 dried bay leaves
- ground black pepper, to season
- 100 g red Burgundy wine (see Tips)
- 40 g tomato paste
- 2 carrots, peeled
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g water
- 200 g potatoes, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 3 tbsp plain flour (see Tips)
- salt, to season
- crusty bread, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3037.4 kJ / 723.2 kcal
- Białko
- 58.7 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 1504 mg
Alternatywne przepisy
Beef stew with buttermilk dumplings
1 Std. 40 Min
Beef stroganoff
35 Min
Mongolian lamb hot pot
3hod. 25min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Beef and mushroom hot pot
2h
Beef ragu
1h 25 min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Lamb spezzatino
1 Std. 45 Min
Chicken cacciatore
50 Min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min