Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Galletas de sablé bretón
- 125 g de mantequilla
- 120 g de azúcar
- 2 yemas de huevo
- 190 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo (15 g)
- 1 pellizco de sal
Merengues
- 2 claras de huevo
- 100 g de azúcar
Mousse de vainilla
- 2 hojas de gelatina
- 250 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 30 g de maicena
- 75 g de azúcar
-
1
vaina de vainilla (abierta en 2 y las semillas raspadas)
lub 1 cucharadita de vainilla líquida
Crema de castañas
- 1 bote de crema de castañas dulce (aprox. 400 g)
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente
Montaje
-
12
castañas en almíbar
lub 12 marron glacé - perlas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2447.1 kJ / 585.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4h
Relleno de mermelada
1h 5min
Crema pastelera
10 min
Masa choux
2h
Crema de lima
2h 20min
Buñuelos con crema de azafrán
40 Min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 Std.
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Tarta de piña al revés
40 Min
Crema de mantequilla
5min
Almíbar básico
10 min
Brazo de gitano
3h