Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de avellanas
- 50 g de azúcar
- 1 cucharada de agua
- 20 g de avellanas tostadas (peladas)
Bizcocho
- 150 g de almendra molida
- 150 g de azúcar glas
- 4 claras de huevo
Crema de relleno
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 130 g de leche
- 20 g de maicena
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Montaje
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1597 kJ / 382 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 47.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costrada de Aoiz (Navarra)
2h
Milhojas con crema de vainilla
5h
Tiramisú
5h 20min
Tarta Sacher
3h
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Tarta de Santiago
1sa 10 dk
Milhojas de turrón y crema de anís
11h
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Tarta San Marcos
4hod.
Nata de trufa
8h 15 min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h