Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de avellanas
- 50 g de azúcar
- 1 cucharada de agua
- 20 g de avellanas tostadas (peladas)
Bizcocho
- 150 g de almendra molida
- 150 g de azúcar glas
- 4 claras de huevo
Crema de relleno
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 130 g de leche
- 20 g de maicena
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Montaje
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1597 kJ / 382 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 47.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3sa
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Tarta San Marcos
4 Std.
Crema pastelera
10 min
Tarta Sacher
3sa
Tarta de Santiago
1h 10 min
Yemas
4h 20 min
Milhojas con crema pastelera y nata
1j
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2j
Buñuelos de viento
1j
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50 menit
Tarta de queso estilo "La Viña"
2j