Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palmeritas
- 200 g de mantequilla congelada en trozos pequeños (y algo más para untar la bandeja)
- 200 g de harina de repostería (y algo más para trabajar el hojaldre)
- 90 g de agua helada
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de azúcar
Coberturas de chocolate
- 60 g de aceite de girasol
- 120 g de chocolate blanco en trozos
- 120 g de chocolate con leche en trozos
- 120 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 1.62 g
- Węglowodany
- 17.83 g
- Tłuszcz
- 11.59 g
- Błonnik
- 0.82 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napolitanas de chocolate
6 Std. 30 Min
Brioche de chocolate y avellana
2h 20 min
Palmeritas de hojaldre
1 godz. 15 min
Bizcocho cebra
1 godz. 10 min
Bizcocho resurección de los muertos
1 godz. 5 min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30 min
Barritas de chocolate y caramelo
4 godz. 30 min
Rosquillas de bizcocho de chocolate
1 godz. 50 min
Bizcocho con glaseado de mantequilla (Kentucky butter cake)
2 Std.
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30 min