Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 2 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de vanille Bourbon en poudre
- 60 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
Le tiramisu
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 2 avocats
- le jus d'un citron jaune
- 60 g de sucre en poudre
- 60 g de mascarpone
- 60 g de lait de coco
- 300 g de coulis de fruits rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 574.3 kJ / 137.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu à la fraise, compotée de rhubarbe
6 godz. 50 min
Tarte fraises et pêches sur biscuit citron
13h
Œuf et citron dans tous leurs états - Richard Toix
Keine Bewertungen
Tiramisu fraise rhubarbe
2u. 35min
Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané
1h 25min
Tiramisu pamplemousse et thé vert
3h 30 min
Tartelettes meringuées à l'orange
2 godz.
Minicheesecakes au chocolat blanc
4h 45min
Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel
2 godz.
Tiramisu framboises-fraises
3h
Crumble poires, caramel et petits Lu
45 min
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15min