Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 2 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de vanille Bourbon en poudre
- 60 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
Le tiramisu
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 2 avocats
- le jus d'un citron jaune
- 60 g de sucre en poudre
- 60 g de mascarpone
- 60 g de lait de coco
- 300 g de coulis de fruits rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 574.3 kJ / 137.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Tiramisu à la fraise, compotée de rhubarbe
6sa 50 dk
Entremets fraise façon mille-feuille
5sa
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40 dk
Terrine en mousse de fruits
4h 30min
Tiramisu aux cerises
2h 15min
Choux aux pignons de pin caramelisés et citron
4sa
Mousse de fraise
4 Std. 15 Min
Tartelettes aux fruits exotiques
1h 25min
Tiramisu fruits rouges et violette
50 dk
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15 Min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2sa 30 dk