Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de foie gras de canard cru dénervé
- 2 c. à café rases de sel
- 1 c. à café de poivre moulu
- 100 g de muscat
- 50 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 7 abricots secs dénoyautés moelleux, coupés en dés
- 500 g d'eau
- 100 g de noisettes grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4280 kJ / 1040 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35 min
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12h
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 min
Glace au vinaigre balsamique, magret de canard fumé et tuile aux noisettes
3h
Chutney mangue-raisin
35 Min
Rillettes roses de thon au pamplemousse
15min
Chutney à la mangue
4h
Pannacottas langoustines et pamplemousse
3h 25 min.
Bûche mandarine-sarrasin
13 Std. 15 Min
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13h 30 min
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12h
Minipanettoni
2h 30 min