Schwarzwurzel-Schinken-Auflauf mit Kartoffeln

Schwarzwurzel-Schinken-Auflauf mit Kartoffeln

4.4 565 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    200 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Wasser
    200 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Schmelzkäse
    400 g
  • Sahne
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Schwarzwurzeln (Abtropfgew. à 320 g), abgetropft
    2 Gläser
  • Kartoffeln in dünnen Scheiben (ca. 3 mm)
    1000 g
  • gekochter Schinken in Scheiben, in Streifen geschnitten
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 28 g
Kalorie 2288 kJ / 547 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 21 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...