Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme

Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme

4.5 278 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Mehl
    250 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    1 TL
  • weiße Zwiebeln halbiert
    2
  • Bacon in Stücken
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Crème fraîche
    200 g
  • Pfeffer
    1 TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Pfifferlinge
    300 g
  • rote Zwiebel in feinen Ringen (2 mm)
    1
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 2864 kJ / 684 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...