Flammkuchen mit Aprikosen, Serranoschinken und Rucola

Flammkuchen mit Aprikosen, Serranoschinken und Rucola

4.1 162 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Öl
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Petersilie abgezupft
    ¼ Bund
  • Zitronenmelisse
    1 Stängel
  • Schmand
    300 g
  • Aprikosen reif, davon 50 g in Würfeln (1 cm) und 500 g in Spalten
    550 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Serrano-Schinken in dünnen Scheiben, grob zerzupft
    100 g
  • Rucola in Stücken (5 cm)
    125 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Balsamico, dunkel
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 2980 kJ / 712 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...