Wersje kompatybilne
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bärlauch-Crêpes
- 20 g Butter
- 300 g Milch
- 100 g Wasser
- 200 g Mehl
- 3 Eier
- 30 g Bärlauchblätter, frisch, ohne Stiele, in feinen Streifen
- 1 Prise Salz
- 200 g Bacon, in dünnen Streifen
Frischkäsecreme und Fertigstellung
- 100 g Frischkäse
- 100 g Crème fraîche
- ½ TL Senf
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Sahne
- 2 Spritzer Worcester-Sauce
- 1 Eisbergsalat, in Streifen (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuter-Palatschinken mit Spargel
35p
Flammkuchen
1 godz. 15 min
Knusperspargel im Kräutermantel
40 Min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1óra 40p
Bärlauch-Hollandaise
15min
Bärlauch-Tomaten-Schnecken
2h
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1 godz. 15 min
Bärlauch-Franzbrötchen
2 Std. 20 Min
Gratinierte Schinken-Spargel-Röllchen
1h 10min
Spinat-Frischkäse-Pfannkuchen-Wrap
1 godz.
Spaghetti mit Bärlauch-Carbonara
25min
Zucchiniröllchen in Tomatenrahm
1 godz.