Limoncello-Tartelettes

Limoncello-Tartelettes

4.1 25 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 Stücke

Składniki

Walnuss-Rosmarin-Teig
  • Walnüsse, gehackt oder Walnusshälften
    80 g
  • brauner Zucker
    40 g
  • Salz
    1 Prise
  • Rosmarin abgezupft
    1 EL
  • Vollkorn-Weizenmehl und etwas mehr zum Bestäuben
    230 g
  • Butter weich, in Stücken
    120 g
  • Ei
    1
Limoncello-Füllung
  • Zucker
    80 g
  • Zitronen unbehandelt, 1 EL Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
    1 - 2
  • Limoncello
    80 g
  • Ei
    1
  • Eigelb
    4
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Feigen geachtelt
    8

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 10 g
Kalorie 2244 kJ / 536 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...