Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnuss-Rosmarin-Teig
- 80 g Walnüsse, gehackt oder Walnusshälften
- 40 g brauner Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 EL Rosmarin, abgezupft
- 230 g Vollkorn-Weizenmehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
Limoncello-Füllung
- 80 g Zucker
- 1 - 2 Zitronen, unbehandelt, 1 EL Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
- 80 g Limoncello
- 1 Ei
- 4 Eigelb
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 8 Feige, geachtelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2244 kJ / 536 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6 Std. 20 Min
Chilimousse auf Nashi-Birnen-Carpaccio
4 Std. 35 Min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10 min
Wassermelonen- Gazpacho
1 Std. 30 Min
Geschmorter Weinbergpfirsich mit Lavendeleis
6h
Cheesecake mit Safranbirnen
4h 30min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4h 40 min
Limettensorbet mit Gin
3h 45min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Zitronentarte
4h
Kürbis-Cheesecake
2 Std. 30 Min