Frühkartoffeln mit Flusskrebsen und Dill-Gurken-Creme

Frühkartoffeln mit Flusskrebsen und Dill-Gurken-Creme

3.9 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Salatgurken entkernt, in Stücken
    650 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Dill abgezupft
    1 Bund
  • Naturjoghurt
    100 g
  • Crème fraîche
    400 g
  • Kräutersalz
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¾ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Zitronensaft
    10 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Wasser
    700 g
  • Frühkartoffeln ungeschält
    800 g
  • Flusskrebse, gegart aus der Kühltheke
    400 g
  • Öl zum Braten
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 2388 kJ / 570 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...