Mariniertes Hähnchen auf Paprikakraut

Mariniertes Hähnchen auf Paprikakraut

3.8 190 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Saure Sahne
    80 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    2 EL
  • Sauerkraut, aus der Dose grob zerzupft
    350 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Wacholderbeeren
    2
  • rote Paprika in Streifen (5 mm)
    ½
  • Paprika edelsüß und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Cayenne-Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    2 Prisen
  • Hähnchenbrust in Scheiben (1,5 cm)
    300 g
  • Tomate (ca. 80 g), in Würfeln (1 cm)
    1
  • Thymian
    2 Stängel
  • Wasser
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 380 kcal / 1593 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...