Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 2 TL Salz
- 2 Lorbeerblätter
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, klein, ungeschält
- 2 Schalotten, halbiert
- 50 g Weißweinessig
- 1 EL scharfer Senf
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 80 g Öl
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat
3h 10min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Semmelknödel
50 min
Bayerischer Kartoffelsalat
15 Min
Kartoffelsalat Badische Art
6 Std.
Gaisburger Marsch
1h 10 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3 godz.
Salatsauce für Blattsalate
10 Min
Kartoffelsalat für Eilige
45 Min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 godz.
Bayrischer Kartoffelsalat
10 Min