Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 2 TL Salz
- 2 Lorbeerblätter
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, klein, ungeschält
- 2 Schalotten, halbiert
- 50 g Weißweinessig
- 1 EL scharfer Senf
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 80 g Öl
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat Badische Art
6 Std.
Semmelknödel
50 min.
Spätzle
30min
Kartoffelsalat
3h 10 min.
Bayerischer Kartoffelsalat
15 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min.
Kartoffelsalat für Eilige
45 min.
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Bayrischer Kartoffelsalat
10 min.
Salatsauce für Blattsalate
10 min.
Schwäbischer Kartoffelsalat
3h
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h