Urządzenia i Akcesoria
Spargel-Carbonara
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken80 g
-
Öl30 g
-
Bacon in Würfeln (ca. 5 mm)200 g
-
grüner Spargel unteres Drittel geschält, holzige Enden abgeschnitten, in Stücken (1 cm)500 g
-
Sahne200 g
-
Milch50 g
-
Pfeffer½ TL
-
Salz (opcjonalnie) (siehe Tipp)½ TL
-
Muskat2 Prisen
-
Eier2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
2380 kJ /
571 kcal
Tłuszcz
51 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2021
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35 Min
Spargel-Bärlauch-Risotto
35 Min
Spargelpasta in Bacon-Sahne-Sauce
30 Min
Bärlauch-Käse-Sauce zu Nudeln
10 Min
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2 Std.
Grünes Spargelpesto
20 Min
Gnocchi in Spargel-Rahmsauce
50 Min
One-Pot-Spargel-Pasta
40 Min
Spaghetti mit Bärlauch-Carbonara
25 Min
Bandnudeln mit Spargel-Lachs-Sauce
30 Min
Gnocchi mit Pfifferling-Rahm-Sauce
30 Min
Speckknödel mit Champignonsauce
1 Std. 30 Min