Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Emmentaler, in Stücken
- 60 g Bergkäse, in Stücken
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- 50 - 100 g Milch (siehe Tipp)
- 6 Eier
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Wasser und mehr zum Kochen
- 300 g Zwiebeln, geachtelt
- 2 Prisen Salz
- Pfeffer zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2978 kJ / 712 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béchamel-Sauce
15 min
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Käsespätzle
1sa 10 dk
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 godz.
Kas-Press-Knödel
45min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 godz.
Zwiebel-Rostbraten mit Spätzle
2 Std.
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1h 20min
Kässpatzen
1 Std. 15 Min