Speckknödel mit Champignonsauce

Speckknödel mit Champignonsauce

4.8 2.1K ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Champignonsauce
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl
    30 g
  • Champignons geviertelt
    250 g
  • Milch
    30 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Sahne
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ geh. TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Crème fraîche
    150 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
Speckknödel und Fertigstellung
  • Brötchen (ca. 300 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm), siehe Tipp
    6 - 7
  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Katenschinken, gewürfelt
    120 g
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    25 g
  • Milch
    220 g
  • Eier
    3
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Wasser
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2520 mg
Białko 28 g
Kalorie 3234 kJ / 773 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...