Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ramekinów
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ramekinów
- 150 g twarogu, wędzonego, podzielonego na kawałki
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 6 jajek
- 150 - 200 g cukru
- 100 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2323.2 kJ / 554.9 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 Min
Jogurt z musem z owoców leśnych
12 Std. 30 Min
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4u. 50min
Financiery orzechowe z malinami
1 Std. 20 Min
Napój limonkowy
45min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 Std. 20 Min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 Std.
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 godz. 50 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 Std.
Fondant czekoladowy
35min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3h 15min