Bentō śniadaniowe
TM6 TM5

Bentō śniadaniowe

4.3 (24 oceny)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 200 g ryżu do sushi
  • 100 g batatów, pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
    lub 100 g ziemniaków, truflowych (fioletowych), pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
  • 70 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry (1 cm) i wyciętych w kształt gwiazdki przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
  • 50 g zielonego groszku, mrożonego
    lub 50 g soi w strączkach, zielonej, mrożonej
  • 3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
  • 2 plastry serka topionego
  • 1 wodorost nori (patrz wskazówka)
    lub 4 czarne oliwki, bez pestek, pokrojone w 2 mm plastry
  • 6 - 12 liści sałaty
  • 2 - 4 kawałki tofu, świeżego, podsmażonego (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
  • 20 pomidorków koktajlowych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2486 kJ / 594 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
98 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
6.8 g
Sód
430 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy