
Urządzenia i Akcesoria
Bentō śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
200 g ryżu do sushi
-
100 g batatów pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
-
70 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry i wyciętych w kształt gwiazdki przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
-
3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
-
50 g zielonego groszku, mrożonego
-
1000 g wody
-
2 plastry serka topionego
-
1 wodorost nori (patrz wskazówka)
-
20 pomidorków koktajlowych
-
2 - 4 kawałki tofu, świeżego (opcjonalnie) podsmażonego (patrz wskazówka)
-
6 - 12 liści sałaty
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
594 kcal /
2486 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
98 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
430 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska