Urządzenia i Akcesoria
Bentō śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
200 g ryżu do sushi
-
100 g ziemniaków, truflowych (fioletowych), pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)100 g batatów pokrojonych na 1 cm plastry i wyciętych w kształt kwiatów przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
-
70 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry i wyciętych w kształt gwiazdki przy pomocy foremki do ciastek (patrz wskazówka)
-
3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
-
50 g zielonego groszku, mrożonego
-
1000 g wody
-
2 plastry serka topionego
-
4 czarne oliwki, bez pestek, (patrz wskazówka)1 wodorost nori (patrz wskazówka)
-
20 pomidorka koktajlowego
-
2 - 4 kawałki tofu, świeżego (opcjonalnie) podsmażonego (patrz wskazówka)
-
6 - 12 liści sałaty
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
430 mg
Białko
20 g
Kalorie
2486 kJ /
594 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
98 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki jeżyki
2h 30min
Bento z onigiri i omletem
1h 15min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1h
Jabłka w karmelu
30min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1h 15min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Eliksir wiedźmy
10min
Domowe lizaki
40min
Bezowe duszki
3h
Lemoniada fiołkowa
5min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Gofry śniadaniowe
20min