Mushroom Bolognese with Courgette Noodles

Mushroom Bolognese with Courgette Noodles

4.7 169 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • pecorino cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
    100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • onions quartered
    110 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    60 g
  • carrots sliced (1 cm)
    200 g
  • celery stalks cut in pieces
    2
  • fresh oyster mushrooms cut in pieces
    500 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • fresh rosemary
    1 sprig
  • fresh thyme
    4 sprigs
  • fresh bay leaves
    2
  • tomato purée
    30 g
  • fine sea salt plus extra to taste
    2 tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ½ tsp
  • caster sugar
    2 tsp
  • sweet paprika
    2 tsp
  • courgettes cut in thin strips (similar to ribbon noodles, see tip)
    800 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 412 kcal / 1723 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...