Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de chalota (2-3)
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de cebada perlada lavada y escurrida
- 100 g de vino blanco seco vegano
- 750 g de agua caliente
-
1
cucharada de concentrado de caldo de verduras casero vegano
lub 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.) vegano - ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- ¾ cucharadita de tomillo seco (opcjonalnie)
- 40 g de piñones
- 400 g de calabacín en rodajas (5 mm)
- 50 g de tomates secos en aceite en tiras (5 mm)
- 60 g de mantequilla de almendras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto de quinoa con calabaza asada
40 Min
Quinoa con verduras y salsa tahini
45 Min
Dip de alubias blancas con chips de chía y quinoa
40 Min
Chile sin carne
1 Std.
Ensalada de cebada perlada con verduras
45 Min
Curry indio de verduras
40 Min
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50 Min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1 Std. 15 Min
Sopa asiática de verduras con tofu
1 Std. 30 Min
Risotto de remolacha y queso de cabra
45 Min
Curry de batatas y brócoli
20 Min
Pastel de lentejas
1 Std. 55 Min