Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lentejas rojas partidas
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 40 g de hojas de perejil fresco
- 40 g de hojas de cilantro fresco
- 100 g de ramilletes de coliflor
- 1 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de semillas de cilantro molidas
- 40 - 50 g de zumo de limón
- 30 - 50 g de harina de garbanzos
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 300 g de aceite para freír
- tahini para servir
- pan de pita para servir
- 1 bolsa de hojas variadas de ensalada (mezclum) para servir
- 1 - 2 limones en gajos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 176.6 kJ / 42.2 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 40.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40 min
Falafel con ensalada y salsa tahini
9 Std.
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 min
Hamburguesas de brócoli con vinagreta de rabanitos
1h
Falafel de garbanzos
13u.
Falafel
1h
Dip de alubias blancas con chips de chía y quinoa
40 min
Lentejas rojas con bulgur y arroz
30 min
Baba ganoush de calabaza
35 min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2 Std. 10 Min
Zoodles con boloñesa rápida de lentejas
15min
Hamburguesas de lentejas y quinoa
1h