Wersje kompatybilne
Rabbit in a Citrus Marinade with Black Olives and Thyme - Coniglio marinato agli agrumi con olive e timo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, thin peelings of skin and juice
- ½ lemon, thin peelings of skin and juice
- 55 g olive oil
- 1 garlic clove
- 3 sprigs thyme, leaves only
- 500 g rabbit meat, cut in pieces (3-4 cm)
- 2 shallots, halved
- 100 g white wine, dry
- 50 g water
- 70 g pitted black olives
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 336 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
Alternatywne przepisy
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40min
Tomato and Basil Chicken Stew
35min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1 godz.
Roast Carrot Butter
1 godz.
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Rabbit stew
1 godz.
Roquefort Sauce
20min
Asparagus Stem Soup
55min
Borscht
50min
Bloody Mary Soup
25min
Double Pea and Chorizo Soup
45 min