![Rabbit in a Citrus Marinade with Black Olives and Thyme - Coniglio marinato agli agrumi con olive e timo Rabbit in a Citrus Marinade with Black Olives and Thyme - Coniglio marinato agli agrumi con olive e timo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D83F7766-802A-4909-B1AA-934174386505/Derivates/ff6caeef-d6f6-4ed8-806c-b13340e4df3a.jpg)
Wersje kompatybilne
Rabbit in a Citrus Marinade with Black Olives and Thyme - Coniglio marinato agli agrumi con olive e timo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, thin peelings of skin and juice
- ½ lemon, thin peelings of skin and juice
- 55 g olive oil
- 1 garlic clove
- 3 sprigs thyme, leaves only
- 500 g rabbit meat, cut in pieces (3-4 cm)
- 2 shallots, halved
- 100 g white wine, dry
- 50 g water
- 70 g pitted black olives
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 336 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
Alternatywne przepisy
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1u.
Chicken Provencale
1u.
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45 Min
Rabbit stew (Gibelotte)
1 godz. 35 min
Berry mousse
4h 50min
Cod with citrus butter
50 Min
Pollock Croquettes with Olives
1 Std. 40 Min
Pasta Salad with Cod and Tartare Sauce
1 Std. 45 Min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1u.
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 Min
Salmon in mushroom cream sauce with potatoes
50 Min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 Min