Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrots, cut in sticks (5 cm x 0.5 cm)
- 3 Tbsp coconut oil
- 2 garlic cloves, crushed
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp dried sage
- 2 Tbsp fresh oregano
- 3 Tbsp mint leaves
- 1000 g water
- 100 g quinoa grains
- 250 g wild rice mix
-
6
spring onions, cut in pieces
lub 60 g shallots, cut in pieces - 120 g red peppers, diced (1 cm)
- 2 - 3 limes, zest and juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 Min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1 Std. 30 Min
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Green Bean Pizza
3 Std.
Shakshuka
50min
Ginger and Lime Fizzy Refresher
24 godz. 30 min
Pancakes with Spinach, Bacon and Ricotta
1h 45min
Pissaladière
1 Std. 30 Min