Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrots, cut in sticks (5 cm x 0.5 cm)
- 3 Tbsp coconut oil
- 2 garlic cloves, crushed
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp dried sage
- 2 Tbsp fresh oregano
- 3 Tbsp mint leaves
- 1000 g water
- 100 g quinoa grains
- 250 g wild rice mix
-
6
spring onions, cut in pieces
lub 60 g shallots, cut in pieces - 120 g red peppers, diced (1 cm)
- 2 - 3 limes, zest and juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1 godz. 5 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Coconut-Lime Rice Pudding With Caramelised Pineapple
45min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35 Min
Stuffed Tomatoes with Rice and Cashew & Basil Sauce
1h 30min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Vegan Supreme Pizza
9 godz. 40 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15 min
Mini Laxpuddings
1h 10min
Artisan Plant Pizza
35 Min