Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne Braseada
- 560 g de rib-eye, cortado en cubos medianos
- 30 g de azúcar morena
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de vino tinto
- 200 g de puré de jitomate
- 1 cdita de sal gruesa
- 2 dientes de ajo
- ½ cebolla blanca
- 1 zanahoria, pelada y cortada en trozos
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 2 hojas de laurel, secas
- 3 piezas de pimienta gorda
- ½ cdita de paprika
- 190 g de agua
Cebollas al balsámico
- 180 g de cebolla morada, sin rabo (1 pza chica aprox.)
- 15 g de aceite de oliva
- 130 g de vinagre balsámico
- ¼ cdita de sal fina
Tortas de carne braseada
-
8
bolillos
lub 8 panes chapata - arúgula, baby, fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2083 kJ / 496 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Sopa de tortilla
40min
Enchiladas suizas
1h
Tinga de pollo
30min
Pescado a la veracruzana
30min
Mini Tlayudas
30min
Pechugas rellenas en pipián de cacahuate
50min
Tacos de pollo al pastor
45min
Sushi California
1h 10min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min