Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne Braseada
- 560 g de rib-eye, cortado en cubos medianos
- 30 g de azúcar morena
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de vino tinto
- 200 g de puré de jitomate
- 1 cdita de sal gruesa
- 2 dientes de ajo
- ½ cebolla blanca
- 1 zanahoria, pelada y cortada en trozos
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 2 hojas de laurel, secas
- 3 piezas de pimienta gorda
- ½ cdita de paprika
- 190 g de agua
Cebollas al balsámico
- 180 g de cebolla morada, sin rabo (1 pza chica aprox.)
- 15 g de aceite de oliva
- 130 g de vinagre balsámico
- ¼ cdita de sal fina
Tortas de carne braseada
-
8
bolillos
lub 8 panes chapata - arúgula, baby, fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2083 kJ / 496 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1h 20min
Taquitos de pescado con mayonesa de alcaparras
45 Min
Enchiladas suizas
1小时
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Pescado a la talla
40min
Flautas ahogadas
1小时
Carnitas de atún
40min
Pastel azteca
1小时
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15 Min
Salmón en costra de almendras con tagliatelle de espárragos
35min
Fetuccine Alfredo
35min
Chilaquiles divorciados
1小时