![Leberknödelsuppe Leberknödelsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1CE81492-FD3B-4426-82C2-429BEDDB7738/Derivates/3DAD92C8-274E-44D1-8805-0C5B619716F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 4 - 5 Brötchen, vom Vortag (200 g), in Scheiben (1 cm) (siehe Tipp)
- 200 g Milch
- 150 g Rinderleber, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Thymian, getrocknet
- 1 Prise Muskat
- 1 Ei
- 1300 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 726 kJ / 174 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50 Min
Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini
1 godz. 10 min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2 Std.
Faschingskrapfen
2h 45 phút
Leberknödel
55 min
Gefüllter Schweinsbraten vom Grill mit Krautsalat
3 Std.
Grießnockerl
30 min
Gebackene Leberknödel
2 Std.
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 godz. 30 min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min