Eisgugelhupf mit Beerensauce

Eisgugelhupf mit Beerensauce

4.7 87 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
12 Portionen

Składniki

Beerensauce
  • Brombeeren
    150 g
  • Himbeeren
    150 g
  • Zucker
    60 g
Eisgugelhupf
  • Schlagobers
    320 g
  • Vanille, gemahlen
    ½ TL
  • Eier
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronenschale gerieben
    1 TL
  • Zucker
    180 g
  • Topfen, 20% Fett
    250 g
Geröstete Mandeln und Fertigstellung
  • Mandelsplitter
    20 g
  • Brombeeren zum Garnieren
  • Himbeeren zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 247 kcal / 1034 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...