![Ribisel-Apfelessig Ribisel-Apfelessig](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9EB890F0-EE05-4720-9F4B-B65B5D4365B2/Derivates/c128a7e6-eef3-43b9-b127-63d18eb2f32c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rote Ribiseln, abgerebelt
- 250 g Äpfel, entkernt, in Stücken
- 300 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1436 kJ / 342 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 Std. 5 Min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 Min
Brombeer-Vanille-Sirup
2 Std. 15 Min
Marillennektar
2 Std.
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 Min
Holunderblüten-Limetten-Sirup
48h
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 Min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Kirschennektar
2 Std.