Urządzenia i Akcesoria
Ribisel-Apfelessig
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
5 Flaschen
Składniki
-
rote Ribiseln abgerebelt600 g
-
Äpfel entkernt, in Stücken250 g
-
Zucker300 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
1 g
Kalorie
1436 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Himbeer-Heidelbeer-Shrub
1 godz.
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Kürbisketchup
2 godz. 5 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Rote-Rüben-Senf
50 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Ribiselgelee
55 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min