Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rote Ribiseln, abgerebelt
- 250 g Äpfel, entkernt, in Stücken
- 300 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1436 kJ / 342 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangenpaste
30min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Kirschenchutney
1h 5min
Fruchtiger Pfirsichessig
1 Std.
Marillenröster
30min
Kirschenkompott
1 Std. 35 Min
Rote-Rüben-Relish
1 Std. 15 Min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Ribiselgelee
55 Min