Urządzenia i Akcesoria
Ribisel-Apfelessig
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
5 Flaschen
Składniki
-
rote Ribiseln abgerebelt600 g
-
Äpfel entkernt, in Stücken250 g
-
Zucker300 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
1 g
Kalorie
1436 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Süßer Marillensenf
55min
Marillenröster
30min
Zwetschkenessig mit Schwips
1h
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Hollerkoch
2h 50min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Marillennektar
2h
Ribiselgelee
55min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Powidl
8h
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min