Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmón en escabeche
- 4 ramitas de romero fresco
- 2 hojas de laurel secas
- 4 granos de pimienta negra
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 120 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de sal gorda
- 2 ramitas de perejil fresco (sólo las hojas)
- 1 clavo
- 240 g de vinagre de manzana
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 400 g de lomo de salmón fresco sin piel ni espinas, en tacos
Caramelo de aceitunas negras
- 100 g de aceitunas negras sin hueso
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de agua
- 20 rebanadas de pan tostado, tartaletas o volovanes
- Wartości odżywcze
- na 20 unidad
- Kalorie
- 15732.9 kJ / 3760.2 kcal
- Białko
- 145.3 g
- Węglowodany
- 330.2 g
- Tłuszcz
- 202.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.2 g
- Błonnik
- 28.8 g
- Sód
- 9588.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo con helado de mascarpone e Idiazábal y crujiente de ibérico
6h 45min
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Txangurro
1 Std. 10 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 dk
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50 min
Velouté de carabineros con vino Manzanilla
1sa
Gravlax de salmón
60h 30 min
Bacalao con salsa tártara (HESTAN CUE)
20 dk
Paté de sidra asturiana
5 menit
Bonito en escabeche
24h 25min
Pastel de cabracho
2h 50min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min