Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 2 c. à café de sel
- 300 g de lait
- 600 g d'eau
- 80 - 100 g de beurre demi-sel, pour la cuisson des galettes
- Wartości odżywcze
- na 10 portions
- Kalorie
- 9222 kJ / 2203 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 289 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 17 g
Alternatywne przepisy
Galettes complètes
45min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45min
Gâteau de galettes aux lardons
1h 15 min
Beurre blanc
25 min
Flammekueche
1h 50 min
Gâteau de galettes de blé noir saumon-roquette
40min
Galettes aux poireaux, œuf et comté
1h 50 min
Roulés de galettes de sarrasin
1h 50 min
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1h 10min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45min
Flammekueche alsacienne
30min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2h