Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 2 c. à café de sel
- 300 g de lait
- 600 g d'eau
- 80 - 100 g de beurre demi-sel, pour la cuisson des galettes
- Wartości odżywcze
- na 10 portions
- Kalorie
- 9222 kJ / 2203 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 289 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 17 g
Alternatywne przepisy
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45min
Gâteau de galettes de blé noir saumon-roquette
40min
Galettes aux poireaux, œuf et comté
1h 50min
Beurre blanc
25 Min
Flammekueche
1h 50min
Mille-galettes de blé noir
35min
Roulés de galettes de sarrasin
1h 50min
Galettes complètes
45min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45min
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1 Std. 10 Min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2 Std.