Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de farine de blé
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 60 g d'huile de maïs
- 40 g de lait
- 40 g de crème de whisky
- 15 g de café instantané
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux peaux de banane
3 godz. 45 min
Compote à l'orange et crémeux de fromage blanc
1h 25min
Velouté de framboises au lait ribot
10min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30min
Charlotte au pain de mie
2h 30min
Gâteau aux épices et limoncello
40 min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13 Std. 20 Min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 Std. 30 Min
Gâteau en verrine
40 min
Cheesecake à la vapeur
1h 30min
Milla de potiron
1h 10min
Mousse au chocolat magique
15min