Wersje kompatybilne
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 320 g water, cold
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast - 1 tsp sugar
- 300 g manitoba flour or other strong, refined bread flour, plus extra for dusting
- 100 g plain flour
- 10 g fine sea salt
- 300 g pitted green olives
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10min
Harissa
20 min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10h 40min
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Iranian Barbari
2h 30min
Pitta Bread
2h
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Provençal tart
1 Std. 15 Min
Italian Easter Bread
3h 50min
Sun-Dried Tomato Tapenade
15min
Tomato Focaccia
3h