Kichererbsensalat

Kichererbsensalat

4.5 621 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 Portionen

Składniki

  • Walnusshälften
    30 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft (siehe Tipp)
    50 g
  • Minze abgezupft
    3 Stängel
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    100 g
  • Honig flüssig
    30 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Chiliflocken
    1 - 2 Prisen
  • Gurke entkernt, in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Cherry-Tomaten halbiert, je nach Größe geviertelt
    100 g
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft (siehe Tipp)
    1 Dose

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 2529 kJ / 604 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 10.7 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...