Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 4 dentes de alho
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 300 g borrego limpo cortado em cubos pequenos
- 20 g vinho branco
- 300 g água
- 1 c. sopa de alecrim
- 2 pitada de sal
- 2 pitada de pimenta
- 300 g abóbora cortada em cubos
- 250 g arroz p/ risoto
- 30 g requeijão (até 30% de gordura)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto
30min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45min
Risoto de dourada
1h
Risoto de peru e espargos
40 min
Risoto de bacalhau com hortelã
30min
Risoto de amêijoas
3 Std.
Risoto de ervilhas e bacon
55 min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45min
Risoto de línguas de bacalhau
55 min
Risoto à alentejana
30min
Risoto de beterraba
30min
Risoto de ervilhas e camarão
40 min