Guisado de feijão encarnado com abóbora e ovo escalfado

Guisado de feijão encarnado com abóbora e ovo escalfado

4.1 64 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • salsa
    5 g
  • água
    1500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • vinagre de vinho branco
    50 g
  • Azeite q.b. p/ pincelar
  • ovos
    6
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • bacon cortado em fatias finas
    100 g
  • tomate em pedaços
    400 g
  • abóbora cortada em cubos
    500 g
  • pimento verde cortado em tiras finas
    80 g
  • piripíri (opcjonalnie)
    ½ c. chá de
  • feijão-encarnado cozido escorrido
    850 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 303.4 kcal / 1269.6 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 31.7 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1195.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...