Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 200 g folhas de grelos descongeladas
- 250 g miolo de mexilhão
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g chalota
- 20 g vinho branco
- 300 g arroz p/ risoto
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 cubo de caldo de marisco - 1 limão, só a raspa
- 10 g manteiga
- 30 g queijo-creme (até 30% de gordura)
- Coentros picados q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de legumes
40min
Risoto de favas e camarão
25 Min
Risoto de polvo
1h 20min
Risoto de corvina e amêijoa
50 Min
Risoto de polvo
1h 10 min
Risoto de açafrão e mexilhão
45min
Risoto de cogumelos com presunto
1 Std.
Risoto à alentejana
30 Min
Risoto de espargos e açafrão
35 Min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de bacalhau
50 Min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30 Min