Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g lingueirão
- 2 c. chá de sal
- 500 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 250 g tomate pelado cortado em pedaços
- 50 g vinho branco
- 1 pitada de pimenta
- 200 g batata-doce cortada em quartos
- 500 g feijão-branco cozido escorrido
- Coentros q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 418 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2h 50min
Queijadas de requeijão
30min
Arroz de lingueirão
3 Std.
Canja de conquilhas
55 min
Feijoada de chocos
40 Min
Arroz de lingueirão
2 godz. 35 min
Calulu de peixe
40 Min
Arroz tipo paella
45 Min
Feijoada de chocos
45 Min
Pipis
1 Std.
Lulas recheadas
1h 15 min