Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 30 g d'échalote
-
400
g de blancs de poulet, sans peau, en dés (2-3 cm)
lub 2 hauts de cuisses de poulet, avec peau et os, en dés (2-3 cm) - 8 olives noires dénoyautées, coupées en deux
- 8 olives vertes dénoyautées, coupées en deux
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 680 g d'eau
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 350 g de pâtes sèches, de type tortiglioni, d’excellente qualité
- 1 pincée d'origan séché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne aux maquereaux, tomates-cerises et herbes aromatiques
35min
Linguine saumon et vodka
20 Min
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1 Std. 30 Min
Cornettes à la viande hachée avec compote de pommes
55 min
Cornettes à la viande hachée
30min
Lasagnes classiques
2h
Pennette safran et crevettes
30min
Spaghettis à la carbonara
30min
Muffins au chocolat
45min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Riz jaune au poulet
40min
Curry de poulet
35min