Tortiglioni au poulet et olives noires

Tortiglioni au poulet et olives noires

2.3 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 30 g d'échalote
  • 400 g de blancs de poulet, sans peau en dés (2-3 cm)
    2 hauts de cuisses de poulet, avec peau et os, en dés (2-3 cm)
  • 8 olives noires dénoyautées coupées en deux
  • 8 olives vertes dénoyautées coupées en deux
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre fraîchement moulu
  • 680 g d'eau
  • 1 c. à café de concentré de tomate
  • 350 g de pâtes sèches, de type tortiglioni d’excellente qualité
  • 1 pincée d'origan séché

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 498 kcal / 2084 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...