Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brin de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 1000 g de moules fraîches, nettoyées
- 400 g d'eau circa
- 50 g échalote
- 1 gousse d'ail
- 1 piment, frais, petit et épépiné
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 40 g de vin blanc, sec
- 350 g de pâte sèche, type fusilli
- 1 c. à café de sel
- 1 sachet de safran en poudre
- 120 g de tomates-cerises, coupées en quarts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla de farine
1h
Moudre son café
5 Min
Lasagnes classiques
2h
Gâteau aux pommes
50 Min
Risotto bolognaise
45min
Poêlée de riz aux légumes asiatiques
55 Min
Salade de poires et de fromage bleu avec noisettes
Brak ocen
Pain complet, pâte à tartiner et boulettes de poulet
Brak ocen
Fagotto napoletano
Brak ocen
Riz aux fruits de mer
1h 15min
Paella aux haricots rouges
55 Min
Curry de poulet à la japonaise
55 Min