Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 125 g de yaourt nature
- 180 g de farine de blé
- 3 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet environ)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1264 kJ / 297 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Basiques - Gâteaux et biscuits 11 Przepisów, Francja
-
Best of avec le Sensor 27 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Cookidoo à table 2022 10 Przepisów, Francja
-
Gâteaux du quotidien 10 Przepisów, Francja
-
Grands classiques avec le Sensor 23 Przepisy, Francja
-
Les gâteaux avec le Sensor 64 Przepisy, Francja
Alternatywne przepisy
Moelleux au chocolat
55min
Gâteau marbré
2 godz.
Roulé chocolat-noisette
1 godz.
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40min
Moelleux au chocolat au lait
1 godz.
Gâteau au chocolat sans œuf
35min
Gâteau au chocolat express
20min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Marbré express au chocolat
45 min
Gâteau chocolat et dragées chocolat
40min
Gâteau moelleux au chocolat
40min
Fondant au chocolat et framboises
40min