Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1200 g de pommes de terre, coupées en rondelles fines (2-3 mm)
- 400 - 500 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 25 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1710 kJ / 409 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
-
Basiques - Plats traditionnels 12 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Cookidoo à table 2023 10 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
Alternatywne przepisy
Gratin de chou-fleur
55 min
Gratin de pâtes
25 min
Sauce Béchamel express
20min
Pâte à crêpe
1h 15 min
Purée de pommes de terre
40 min
Monsieur Quiche
55 min
Gratin de pomme de terre
1h
Hachis parmentier
50 min
Gratin de macaronis au poulet
45 min
Lasagne à la bolognaise
2h 30 min
Tartiflette
1h 15 min
Tiramisu
5h 20 min