Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique (1 c. à café rase)
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait entier
- 40 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le gaufrier
- 1 pincée de sel
- 20 g de sucre glace maison, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Basiques - Pâtes 11 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Madeleines
30min
Sauce Béchamel express
20 Min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Gâteau marbré
2h 10min
Purée de pommes de terre
40min
Glaçage royal (Glace royale)
5 Min
Muffins aux pépites de chocolat
1 Std.
Gâteau express
40min
Brownie
45min
Gâteau au chocolat XXL
45min
Pâte à pancakes
30min