Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
-
20
g d'huile d'olive (opcjonalnie)
lub 20 g de beurre doux (opcjonalnie) - 350 g de riz long blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 857 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Cuisson des œufs
20 Min
Vinaigrette balsamique à la moutarde
10 Min
Cuisson des pâtes
20 Min
Mode Cuisson des oeufs
20 Min
Oignons hachés
5 Min
Dorer 250 g de bœuf en cubes (à point)
15 Min
Dorer 250 g de poulet en lanières
15 Min
Citronnade
5 Min
Coquillettes express
30min
Cuisson des pâtes
25min
Cuisson des œufs
20 Min
Dorer 250 g de bœuf en cubes (bien cuit)
10 Min