Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 70 g de sucre en poudre
- 45 g de lait
- 40 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 4 pommes acidulées, épluchées et coupées en morceaux
La crème
- 70 g de beurre doux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1340 kJ / 315 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
-
Best of avec le Sensor 27 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Cookidoo à table 2021 10 Przepisów, Francja
-
Envie de pomme 10 Przepisów, Francja
-
Grands classiques avec le Sensor 23 Przepisy, Francja
-
Les gâteaux avec le Sensor 64 Przepisy, Francja
-
Recettes du quotidien vol. II 9 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45 min
Amandine aux abricots
1h 30 min
Cobbler aux pommes
1h 40 min
Moelleux aux pommes
1h
Gâteau Émilie
45 min
Flaugnarde aux poires
50min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40 Min
Tarte normande
1h 25min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Tarte poire-chocolat
55 min