Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de jaunes d'œufs (3 jaunes env.), et 1 jaune pour la dorure
- 90 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 125 g de beurre demi-sel, ramolli
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1464 kJ / 347 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2u. 40min
Petits pains au lait hérissons
2h 35 min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2h 35 min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain de mie moelleux
3h 25 min.
Brioche parisienne
24h
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Chouquettes
1h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min